Toen jullie besloten om voor altijd bij elkaar te blijven, bedoelde je natuurlijk dat je samen zo gezond mogelijk oud zou worden. Want dan heb je echt iets aan elkaar. Samen allerlei leuke dingen ondernemen, ook op een wat hogere leeftijd. Of het nu gaat om een flinke wandeling of een ritje op de booster. Samen is het toch het fijnst. Je kunt dus beter al vroeg in je leven goed voor jezelf (en elkaar) gaan zorgen. Je beweegt genoeg, je drinkt met mate en je rookt niet. Je eten is over het algemeen verantwoord met hier en daar een uitspatting. Maar je moet ook fysiek goed voor je lijf zorgen. Kies daarom bijvoorbeeld voor Mason Garments heren schoenen. Deze schoenen geven voldoende steun aan je (vermoeide) voeten. En ze zorgen er daarmee voor dat je lekker kunt blijven lopen. Ook als je oud bent.

Eigenlijk geen zin om de deur uit te gaan?

Dan is het van belang dat je tóch gaat. Want lekker bewegen in de buitenlucht is hartstikke gezond voor jou. Zit je de hele dag thuis, bijvoorbeeld omdat je met pensioen bent? Dan is het misschien een idee om een leuke hond uit te zoeken. Zo’n maatje is sowieso gezellig in huis en hij of zij dwingt je om toch iedere dag minimaal twee rondjes te lopen. Natuurlijk laat je je van te voren goed inlichten over welke hond het best bij jou past. En vergeet niet om ook eens in het asiel te kijken!
Mason Garments heren

Heerlijk arm in arm slenteren

Naarmate je ouder wordt, zul je merken dat je tempo wat lager wordt. In alles. Dus ook je dagelijkse wandeling zal iets langer duren. Maar dat is helemaal niet erg, zeker niet wanneer je met je lief het rondje gaat maken. Je kunt dan, arm in arm, de tijd nemen om de mooie omgeving waar je woont eens goed in je op te nemen. Je zult zien dat je, zelfs in je eigen wijk, nog plekken ontdekt die je nog niet eerder had gezien!

Sporten voor ouderen

In veel dorpen en steden zijn speciale sportverenigingen voor de ouderen onder ons. Je kunt hier op je eigen niveau sporten, zonder je te generen voor je tempo. Zwemmen, fitness, dansen, alles is mogelijk. Er zijn zelfs verenigingen waar een speciaal ouderenteam het veld op komt om te gaan voetballen of volleyballen. En vergeet niet dat je ook kunt gaan klaverjassen, da’s denksport, en dat is ook belangrijk!