Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de infrarood sauna kan meehelpen aan een verbeterde gezondheid. We weten allemaal dat de zon de belangrijkste energiebron van aarde is. Zonder zon, waren we nergens. Op een zonnige dag voelen we ons ook veel beter, dan op een koude winterse dag. Dit is niet zomaar, de zonnestralen op onze huid geven positieve energie. Het doet iets met ons. Positieve energie is een gevoel van leven en daar worden we blij van. Daarnaast ontvangen we allemaal vitamines die je op die koude winterse dag niet ontvangt. De infrarood sauna werkt bijna op dezelfde manier als de zon. Het geeft ook positieve energie en we worden er blij van! Lees in dit artikel hoe dat precies zit.

Infrarood

De infraroodstralers van een infrarood sauna verwarmen je van binnenuit. Het heeft een diepere werking dan bij een normale sauna, traditionele Finse sauna. Dit komt doordat infrarood stralingen dieper in de huid komen dan normale warmte van de traditionele sauna. Dat het een diepere werking heeft, zorgt voor verschillende voordelen. Namelijk:

  • Verlichting van pijn in spieren en gewrichten
  • Laten gaan van zeven keer meer afvalstoffen

 

Onderzoeken tonen namelijk aan dat de infraroodstralers ervoor zorgen dat verlichting van pijn wordt ervaren op spieren en gewrichten. Mensen met reuma en andere klachten zijn gebaat bij zo’n sessie. Daarnaast zorgt een infrarood sessie ervoor dat je transpireert. Het transpireren in zo’n sessie zorgt ervoor dat je tot zeven keer meer gifstoffen laat gaan! Dit ontgiftigen zorgt ervoor dat ziekte uitgesteld wordt. Veel van deze ‘giftige stoffen’ krijgen we binnen via producten die eigenlijk niet in ons lichaam thuishoren. Door middel van een infrarood sessie verdrijf je eigenlijk deze schadelijke stoffen. Uiteraard gebeurt dit ontgiftingsproces ook zonder een infrarood sessie, maar zo’n sessie versnelt dit proces wel.

Gezondheidsvoordelen

Daarnaast heeft het nog meer gezondheidsvoordelen. Een onderzoek laat significante verbeteringen zien bij de huid. Het onderzoek heeft mensen 12 weken lang gebruik laten maken van een infrarood sauna en mensen 12 weken lang zonder infrarood sauna. Het blijkt dat de mensen die gebruik maakte van de infrarood sauna mooie resultaten ervaarde waarbij de huid zachter us en rimpels/kraaienpoten verminderd zijn.

Voor meer informatie kun je uiteraard ook contact met ons opzoeken. We helpen je graag bij de zoektocht naar de juiste infrarood sauna. Daarnaast kunnen we je nog beter voorlichten wat betreft alle gezondheidsvoordelen. Bekijk de website, kom langs in onze showroom of doe een belletje. Het kan allemaal en we staan je graag te woord.