Na een zware periode op werk is het heerlijk om even tot rust te komen. Dit kun je thuis doen, maar het is misschien nog wel leuker om weg te gaan met het gezin of vrienden. Mocht je graag weg willen gaan met vrienden en binnenkort al willen vertrekken, dan is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je ook op het allerlaatste moment nog een leuke vakantie kunt boeken. 

Bespaar geld met een lastminute deal

Een voordeel van laat boeken is dat je geld kunt besparen met een lastminute deal. Lastminute deals zijn al snel honderden euro's goedkoper en dat geld kun je weer uitgeven op vakantie. Houd er wel rekening mee dat het aanbod aanzienlijk kleiner is op het laatste moment. Als je zeer veel eisen stelt aan de vakantie, dan is het verstandig om eerder te beginnen met de zoektocht. 

Leg de datum alvast vast en laat iedereen mee zoeken

Om er zeker van te zijn dat de reis uiteindelijk doorgaat, is het belangrijk dat je wel alvast een datum vastlegt. Zo voorkom je dat de helft van de groep uiteindelijk maar mee kan gaan. Mocht je niet per se naar het buitenland willen, dan kun je eventueel ook kijken of er nog huisjes vrij zijn in Europarcs. In de wat koudere maanden is het hier over het algemeen een heel stuk rustiger. Daarnaast is het vaak ook goedkoper om in deze periode van het jaar naar Eurparcs te gaan. 

Spreek vooraf af hoeveel geld jullie gezamenlijk uit gaan geven

Om discussie over geld te voorkomen, kun je het beste vooraf duidelijke afspraken maken. Deel de kosten van de reis door het aantal reizigers en maak duidelijke afspraken over de boodschappen. Spreek bijvoorbeeld af dat iedereen een paar honderd euro inlegt en probeer daar alle boodschappen etcetera van te halen. Daarnaast zou je dit budget ook kunnen gebruiken om samen naar de kroeg te gaan. Mocht je van jezelf weten dat je wat meer dan anderen drinkt, dan is het wel zo eerlijk dat je ook wat meer inlegt. Hiermee voorkom je namelijk dat je later het verwijt krijgt dat jij het merendeel van het budget hebt opgemaakt. Naast dat je geldafspraken moet maken voor als je eenmaal op vakantie bent, is het ook verstandig om alvast afspraken te maken over bijvoorbeeld de benzinekosten.