Een ooglidcorrectie is een reparatie of de reconstructie van een ooglid. Een ooglidcorrectie kan aan de bovenste of onderste oogleden of aan beide worden uitgevoerd. Het doel van de operatie is om het gebied rond de ogen te verjongen, waardoor de oogleden er beter uitzien. Een ooglidcorrectie heeft veel voordelen voor patiënten.

Waarom een ooglidcorrectie?

Een van de meest voorkomende problemen die patiënten met hun ogen ervaren is de verslapte huid die plooien creëert en de natuurlijke contouren van het ooglid vervormt. Overtollige vetophopingen beginnen zich op te stapelen en veroorzaken zwellingen in de omgeving van het oog en de oogleden. Een ander veelvoorkomend probleemgebied is het gebied onder het oog, waar mensen wallen ontwikkelen. Fijne rimpels en overtollige huid in de buurt van de plooien van de onderste oogleden kunnen ook worden behandeld tijdens een ooglidcorrectie.

Is een bovenooglidcorrectie veilig?

Een ooglidcorrectie is veilig, mits uitgevoerd door een gespecialiseerde oogarts. Een oogarts wordt tijdens de opleiding tot medisch specialist uitgebreider opgeleid in het uitvoeren van ooglidcorrecties dan een plastisch chirurg. Let erop dat een basisarts of een cosmetisch arts geen opleiding heeft gehad in het uitvoeren van ooglidcorrecties.

Wat zijn de voordelen van een ooglidcorrectie?

De cosmetische voordelen van een ooglidcorrectie hebben te maken met de typische oogaandoeningen waar men zich zorgen over kan maken. Naarmate we ouder worden, kan de “vermoeide look” prominenter worden door wallen onder de ogen. Zodra de ooglidcorrectie procedure is voltooid, kan een individu zich persoonlijk beter voelen over hun algehele uiterlijk en meer vertrouwen krijgen over uit te gaan in het openbaar. Het psychologische aspect van ooglidcorrecties is de meest voorkomende cosmetische voordeel voor personen die deze procedure ondergaan. De specialisten van ooglidcorrectie.nl hebben ruime ervaring met ooglidcorrecties en zorgen ervoor dat hun patiënten er jaren jonger en frisser uit zien.

Samenvattend worden de volgende handelingen verricht tijdens een ooglidcorrectie:

 

  • Huid- en vetoverschot aftekenen
  • Lokale verdoving injecteren in de bovenoogleden
  • Het teveel aan weefsel weghalen
  • Kleine incisies hechten en afplakken met pleisters

Wat gebeurt er tijdens een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een poliklinische ingreep met plaatselijke verdoving en orale sedatie. Het bestaat uit een insnede die in de plooi van het ooglid wordt gemaakt om de wallen te verminderen en/of minimaliseren. De incisie geneest meestal binnen enkele dagen. Aangezien dit een geïsoleerde procedure is, zijn blauwe plekken en zwelling minimaal. De patiënt kan binnen twee weken weer sociaal/actief bezig zijn. Er kunnen ontstekingsremmende medicijnen en medicijnen tegen lichte pijn aan de patiënt worden voorgeschreven.